• 93 415 97 39 -- 626 18 29 49 -- Craywinckel, 17, 3r 4a -- 08022 Barcelona
idioma español
El bon penalista és audaç i dinàmic
penal

 

Dret Penal

Ramon Gª-Rojas compta amb una dilatada experiència en tot tipus d'assumptes penals, com advocat defensor i advocat acusador.
Més de 20 anys d'experiència professional davant dels tribunals de justícia amb la màxima solvència jurídica li garanteix la millor defensa dels seus interessos.

• Estafes
• Violéncia domèstica
• Tràfic de drogues
• Jurisdicció de menors
• Impagament de pensions aliments
• Alcoholémias
• Amenaces, coaccions
• Injúries
• Lesions
• Robatori
• Delicte contra la seguretat i higiene dels treballadors

CASOS MEDIÀTICS- ACTUALITAT

Rojas Jaile ha portat la defensa d'un dels dotze acusats en la presumpta estafa piramidal, entre membres de l'Església de Testimonis de Jehová. Sentència declarant la innocència del client.
(Judici celebrat en diverses sessions, en la Secció Desena de l'Audiència Provincial de Barcelona, durant el mes de desembre de 2014, i durant el mes de gener de 2015).

Rojas Jaile advocat, és un dels advocats de l'acusació en l'assumpte de l'atropellament mortal d'una jove a Gavà, en un pas zebra per un vehicle, al maig de 2014). Els fets poden ser constitutius d'un delicte d'homicidi imprudent i d'un delicte d'omissió de socors.
(Assumpte en fase d'instrucció).

Avui dia, el dret penal ha pres un protagonisme social fomentat pels masmedia. No obstant això, el legislador ha entrat en una vorágine legislativa, introduint constants reformes del nostre dret penal substantiu i processal. Aquestes reformes no només han tipificat i penalitzat noves infraccions penals, sinó han servit per a reajustar certs delictes amb l'objectiu de definir-los amb més rigor. Així ho ha fet la Llei Orgànica 15/2007, de 30 de nov., que va modificar el Codi Penal, en matèria de seguretat vial, de tant calat social per la transcendència de les seves novetats.

Al ciutadà, al justiciable, quan és víctima d'un delicte, el que li interessa, és que es castigui a l'autor. La veritat, és que el dret penal és més complex, i fins a arribar a una resolució de condemna, cal solucionar, circumstàncies jurídiques tècnic-penals, i evidentment, han de prosperar les proves de càrrec creant convicció en el jutge.

VIOLÈNCIA DOMESTICA

En el despatx Rojas Jaile recordem que alguna pretesa violéncia domèstica, ha acabat com simples faltes, per lesions causades mútuament entre els cònjuges. També hi ha absolucions per aquest tipus penal tan específic, quan s'acredita, que no hi ha o no hi ha hagut, una relació anàloga, a la d'una parella sentimentalment estable.

ESTAFES

A Rojas Jaile hem constatat que la situació econòmica actual, aboca a un increment dels delictes en totes les seves manifestacions. Dintre d'aquests, els quals adquireixen protagonisme, són els de caràcter econòmic. El seu perpetración, pot arribar a no només l'àmbit privat, entre particulars, sinó també, i amb més incidència, en l'àmbit empresarial. Augmenten les estafes, les apropiacions indegudes, alçament de béns, insolvències punibles, falsificació de documents, etc.

Aquesta esfera de la delinqüència, ho tracta el dret penal econòmic, on caben els delictes societaris, i el dret penal d'empresa. Per a la comissió d'aquests delictes, també, els fets punibles, poden manifestar-se de quatre formes diferents: delicte dolós d'acció, delicte dolós d'omissió, delicte imprudent d'acció i delicte imprudent d'omissió. El delicte dolós seria, el fet que es realitza amb coneixement i voluntat; el delicte imprudent, seria la comesa per falta de cura, negligència, negligència. En concret, quant a la responsabilitat penal de l'empresari, des de sempre, la nostra jurisprudència recorda, que la responsabilitat penal és exclusivament personal i individual; conseqüentment les societats com a tals, no poden delinquir.

IMPAGAMENTS DE PENSIONS PER ALIMENTS

Davant l'impagament de les pensions per aliments, no només es pot acudir a la jurisdicció de família per a fer complir i executar les resolucions judicials, que han fixat les pensions, sinó que, si l'obligat és renuent en el pagament de les pensions, comet així mateix, el cridat delicte d'abandó de família. Per tant, podem acudir a la via judicial penal davant l'impagament de les pensions d’aliments.

judici penal